0
Мої закладки 0
Порівняння товарів 0
0товарів: 0 ₴ 

Більше люмен не дорівнює краще ліхтарі

Більше люмен не дорівнює краще ліхтарі

Як відомо багатьом нашим читачам і, можливо, не читачам, компанія Peli Products широко відома як світовий лідер у виробництві захисних кейсів і контейнерів. Набагато менше людей знає, що Peli також є лідером у виробництві передових систем освітлення. У цьому пості ми пояснимо, що таке люмен, стандарти ANSI, і, що найбільш важливо, що таке світловий потік, а також розвіємо уявлення про те, що люмен - це єдиний аспект, який слід враховувати при оцінці якості світла.

Що таке люмен?

Перш ніж заглибитися в предмет цього поста, буде корисно ознайомитися з визначенням люменів. Люмени - це міра загальної кількості видимого для людського ока світла від лампи або джерела світла у всіх напрямках. Це означає, що чим більше кількість люменів, тим яскравіше світло, випромінюване ліхтарем, налобним ліхтарем або робочим ліхтарем. Отже, люмени - це вимір, який використовується для визначення світловіддачі світла відповідно до стандартів ANSI.

Що таке стандарти ANSI?

Американський національний інститут стандартів (ANSI) розробив експлуатаційні стандарти і символи, щоб ефективно повідомляти про характеристики та переваги освітлювального приладу.

Світлоий потік

Світловіддача, знову ж таки, є мірою яскравості світла. І щоб виміряти цю яскравість, ми висловлюємо її у вищезгаданій одиниці виміру, званої люменами.

Інтенсивність пікового пучка

Це максимальна сила світла зазвичай вздовж центральної осі світлового конуса. По суті, він вимірює інтенсивність світла в найяскравішій точці вздовж променя. На відміну від світлового потоку, пікова інтенсивність променя вимірюється в канделах і не змінюється з відстанню.

Дальність світла

Дальність світла - це міра відстані, яке пройде світло. Він вимірюється шляхом розрахунку того, як далеко буде світити промінь світла, перш ніж він зменшиться до еквівалентного світла Місяця.

Час роботи

Час роботи - це, по суті, то, як довго буде працювати світло. Він розраховується шляхом округлення до найближчої чверті години часу, необхідного для зниження світловіддачі до 10% від номінальної потужності на нових батареях.

Ударопрочність

Ударостікість вимірюється в метрах і перевіряється шляхом падіння світильника на бетонну поверхню з усіма встановленими комплектуючими і батареями із вказаною висоти. Щоб вважатися ударостійким на різній висоті, він повинен бути на 100% функціональним після падінь і не мати тріщин або розламів на кожній перевіреній висоті.

Водостійкість

Водонепроникність не вимагає пояснень. Відповідно до рейтингової системи захисту від проникнення (IP) існують різні рівні водонепроникності.

Чому люмен - це ще не все?

Ознайомившись з вищезазначеною інформацією, тепер можна описати «гонку люменів». Так звана гонка світлового потоку - це передбачуване змагання між виробниками освітлення з максимально можливим рівнем світлового потоку. І чим вище показник світлового потоку, тим потужніше і краще представляється дана продукція.

Як нещодавно сказав один з менеджерів з продажу Peli: «Коли справа доходить до освітлення, найбільше споживач цікавиться кількістю люменів. Така ж ситуація спостерігалася раніше, коли на ринку тільки з'явилися цифрові фотоапарати. Спочатку камера з чотирма мегапікселямі була краще, ніж з трьома. Потім була камера з п'ятьма, шістьма мегапікселями, і так далі, поки їх кількість не сягло точки, коли споживачі виявили, що мегапікселі не є головним критерієм вибору».

Також і в освітленні - є багато інших важливих факторів, які слід враховувати при оцінці якості одного джерела світла в порівнянні з іншим.

Раніше процитований представник Peli коментує далі: «Ще один хороший приклад для порівняння з «гонкою люменів» - це потужність в автомобільній промисловості. Чи вважаєте ви що Toyota з більшою потужністю, ніж аналогічна модель BMW, буде краще тільки тому, що у неї більше кінських сил?»

Люмени - це ще не все. Саме поєднання таких характеристик, як час роботи, відстань променя, ударостійкість і багато іншого, дійсно визначає якість світла.

Бренд

Інший важливий аспект, який слід враховувати, - це бренд. Peli відомий високою якістю кейсів і контейнерів, але це саме можна сказати і до освітлення. Освітлення PeliТM проводиться за тими ж високим стандартам і вимогам, що і кейси. Вони створені, щоб прослужити все життя. Цього не можна сказати про інші бренди.

Говорячи про бренд і зазначених люменах, важливо враховувати, як певні бренди вимірюють люмени. На думку деяких співробітників Peli, багато виробників відверто брешуть про люмени. Багато брендів, вказуючи силу світла, насправді мають на увазі піковий рівень світлового потоку, який, по суті, є початковим рівнем і є таким протягом короткого часу відразу після включення ліхтаря на максимальну яскравість. Якщо рівень світлового потоку одного джерела світла відразу після включення може становитиме 1000 люмен, то цей рівень буде значно нижче через декілька хвилин після. Peli, з іншого боку, вказуючи кількість люмен, називає число, яке буде стійким протягом більш тривалого періоду часу роботи ліхтаря. По суті, це означає, що вказаний рівень люмен в порівнянні з іншими лже-брендами буде нижче, але саме це значення є вірним для споживача, так як він сміливо може довіряти цим показником протягом більш тривалого періоду часу. Зображення нижче краще демонструє цю концепцію.

Також важливо враховувати стандарти ANSI щодо тестування. ANSI не тільки встановив характеристики, які необхідно виміряти для визначення якості світла, але і регулює тестування. Багато брендів не обов'язково дотримуються цього тестування або стандарти ANSI. Стандарти ANSI свідчать, що люмен можна виміряти через 10 секунд після включення ліхтарика. Таким чином, виробник може вказати тільки рівень люмен, який вимірюється через 10 секунд, в той час як тривалість роботи вимірюється до тих пір, поки не буде досягнуто 10% терміну служби батареї. Для споживача важливо враховувати, чи використовує певний бренд стандарти ANSI для тестування своїх освітлювальних приладів.

А як щодо вибухозахищених ліхтарів? Чи мають значення люмени?

Коротка відповідь - так. Але вони набагато менш важливі, ніж інші функції. Коли мова йде про вибухозахищені світильники, сертифіковані ATEX, важливо враховувати, що саме може призвести до вибуху. Це іскра при включенні світла і, що ще важливіше, тепло, яке випромінює світло. Логічно, що чим вище рівень люмен, тим вище температура і, отже, більша ймовірність випадкового вибуху в небезпечній зоні. Таким чином, ліхтарі ATEX завжди будуть мати більш низький рівень світлового потоку, ніж інші професійні ліхтарі, такі як тактичні або промислові ліхтарі. Проте, як і у випадку з усіма іншими джерелами світла, при оцінці вибору освітлення, крім люменів, необхідно враховувати безліч функцій і переваг, а найважливіше дійсно виробник вибухозахищеного світильника отримує дійсні сертифікати відповідно до директиви ЄС ATEX. Все інше повинно мати другорядне значення, особливо люмени.

Peli Products гарантує 100% відповідність усім нормам і стандартам. Освітлювальні прилади Peli виготовлені з матеріалів найвищої якості і відповідають останній директиві ATEX (2014/34 / EU).


messenger